Predavanja i radionice Piši, piši mi … u Srednjoj strukovnoj školi Virovitica

Uspješna pedagoško-edukativna suradnja Gradskog muzeja i škola nastavlja se. Stručno vijeće nastavnika hrvatskog jezika Strukovne škole Virovitica i učenici obilježili su Valentinovo 2016. (petak, 12. veljače 2016.), predavanjem i radionicom Piši, piši mi... 

U ovom školskom projektu učestvovala je iz Muzeja viši kustos Dubravka Sabolić s predavanjem Virovitica i okolica na starim razglednicama. Učenici su se upoznali s pojavom i razvojem razglednica, a kroz pedesetak razglednica Virovitice i okolice s motivima, promjenama u arhitekturi, nakladnicima.

Radionica se sastojala iz dva dijela. Učenici su na nekoliko primjera, sa razglednica, upoznali kako se nekada pisala adresa t.j. oslovljavale osobe kojima je upućena razglednica, a pročitano je i nekoliko poruka. Mnoge su razglednice ispisane krasopisom, to je bio predložak za radionicu o lijepom pisanju. Učenici su najprije olovkom, a potom perom i tušem ispisali slova abecede, a nakon toga su napisali čestitke za Valentinovo. Drugi dio radionice bio je natjecateljski, tko ima najljepši rukopis. U okviru deset minuta trebalo je napisati ulomak iz Goetheova romana Patnje mladog Werthera. Rukopise je ocjenjivalo povjerenstvo. Najljepšim rukopisom zadani tekst napisala je Sunčana Nađ, učenica 4.a razreda ekonomista.

Više o Predavanju i radionici Piši, piši mi... na www.ssv.hr/predavanja